به گزارش ایسنا، در ماههای اخیر که بورس تهران رونق قابل توجهی به خود گرفته و با بازدهی 48 درصدی در برابر سایر بازارها خودنمایی کرده است، افراد زیادی علاقمند به سرمایهگذاری در بورس تهران شدند به طوری که نقدینگی زیادی از دیگر بازارها به سمت تالار شیشهای سرازیر شده و افراد عادی سرمایههای خود را وارد بورس تهران کردهاند تا از رونق این روزهای بازار بهرهمند شوند.
بر این اساس کسب بازدهی 48 درصدی بورس تهران از ابتدای سال تاکنون و نیز بازدهی 13 درصدی بورس در تیر ماه در کنار رشد بیش از 18 هزار واحدی دماسنج بازار سرمایه طی چهار ماه گواه این ادعا است که بورس تهران با رکوردهای اعجاب انگیز خود پیشتاز سایر بازارها بوده و این رونق بی سابقه باعث شده است که بازارهای دیگر در مقابل بورس تهران حرفی برای گفتن نداشته باشند.
در این میان بررسی روند صنایع مختلف بورس در چهار ماه ابتدای سال نشان می دهد که در سالجاری صنایع بورسی با سودآوری مناسب خود توانستهاند بازدهی مطلوبی نصیب سرمایهگذاران خود کنند و از 40 صنعت بورسی 39 صنعت با بازدهی مطلوب مواجه شوند.
به این ترتیب نوسانهای بازار دلار و کاهش قیمت جهانی طلا به دنبال رکود بازار مسکن موجب شد تا افراد جذب بازار سرمایه شده و مدام از افراد با تجربه بپرسند که "چه سهمی بخریم"؟ این در حالی است که به گفته کارشناسان سهامداران برای خریداری سهام شرکتها باید به عملکرد مالی آنها توجه کرده و با اطلاعات نسبت به خرید و فروش سهم اقدام کنند که در این میان بررسی عملکرد شرکتها و میزان بازدهی آنها می تواند در تصمیم گیری آنها برای خرید و فروش سهم موثر باشد.
بر این اساس بررسی عملکرد صنایع فعال بورس از ابتدای سال تاکنون نشان می دهد که شاخص گروه محصولات کاغذی نسبت به ابتدای سال 163.5 درصد رشد کرده و صدرنشین سایر صنایع بورسی از لحاظ میزان بازدهی شده است.به این ترتیب شاخص گروه محصولات کاغذی که دو سهم کاغذسازی کاوه و کارتن ایران را در اختیار دارد بیشترین بازدهی را در این مدت نصیب سهامداران خود کرده است.
این در حالی است که رتبه دوم بهترین بازدهی بورس از ابتدای سال تاکنون به صنعت غذایی تعلق گرفته است به طوری که شرکتهای زیر مجموعه این صنعت به دلیل افزایش 15 درصدی قیمت لبنیات با بازدهی خیره کنندهای رو به رو شده و بازدهی 160 درصدی را در این مدت کوتاه نصیب سهامداران خوش شانس خود کردهاند.
سومین رتبه بیشترین بازدهی سال 92 نصیب صنعت لاستیک شده است صنعتی که با در اختیار داشتن سهام گروه صنعتی بارز، ایران تایر، لاستیک سهند و سایر شرکتهای تایر ساز و افزایش قابل توجه سود این شرکتها، شاهد سودآوری خیره کنندهای بوده و بازدهی 153 درصدی را برای سرمایهگذاران به ارمغان آورده است.
علاوه بر این، صنعت سیمان با بازدهی 141 درصدی که به دلیل افزایش قیمت سیمان اتفاق افتاده است در کنار صنعت فنی و مهندسی با 114 درصد، ماشین آلات با 112 درصد، کانی غیر فلزی با 104 درصد، مواد دارویی با 104 درصد و دستگاههای برقی با 103 درصد از صنایعی هستند که بیشترین بازدهی را از ابتدای سال تاکنون نصیب سهامداران خود کردهاند.
در حالی میانگین بازدهی بورس تهران از ابتدای سال تاکنون 48 درصد بوده است که در حال حاضر بازدهی 11 صنعت از بازدهی بورس تهران پیشی گرفته است به این ترتیب صنعت کاشی و سرامیک با بازدهی 93 درصد، سایر مالی با بازدهی 81 درصد،محصولات فلزی با بازدهی 77 درصدی،منسوجات با بازدهی 75 درصد،سرمایه گذاری ها با بازدهی 72 درصدی،زغال سنگ با بازدهی 69 درصدی،استخراج نفت با بازدهی 63 درصدی،مالی با بازدهی 62 درصدی،بانکها با بازدهی 61 درصدی و خودرو با کسب بازدهی 52 درصدی از صنایعی هستند که بازدهی بیشتر از بازدهی میانگین بورس نصیب سهامداران خود کرده اند.
از سوی دیگر صنایعی همچون انتشار و چاپ و صنعت زراعت با 47 درصد، بیمه با 45 درصد، فرآوردههای نفتی و چند رشتهای صنعتی با 44 درصد، قند و شکر با 43 درصد، رایانه 37 درصد، رادیویی 34 درصد، انبوه سازی با 30 درصد از دیگر صنایع بورسی هستند که بازدهی مطلوبی را از ابتدای سال تاکنون کسب کردهاند.
در حالی بازدهی کانههای فلزی، فلزات اساسی، حمل و نقل و محصولات چرمی به ترتیب به 26.8 ،17، 10 و 8 درصد رسیده است که صنعت محصولات چوبی با افت هشت درصدی بیشترین زیان دهی را در میان صنایع بورسی داشته است.به این ترتیب شاخص محصولات چوبی که تک سهم فیبر ایران را در دل خود جای داده است با افت هشت درصدی بیشترین زیان دهی را نصیب سرمایه گذاران کرده و تنها گروهی بوده است که از ابتدای سال تاکنون با زیان مواجه بوده است.